La Grossa de Catalunya té moltes similituds amb el Dragon Khan del parc temàtic de Port Aventura, situat a Vila-seca i Salou, província de Tarragona.

Segurament moltes de les persones -grans i petits- que han visitat el parc, s’han vist atretes per la majestuositat d’aquesta atracció (quan es va inaugurar, amb el loop vertical més alt del món).
Primer un desig i una il·lusió per pujar i provar l’adrenalina que pot sentir-se en ascendir fins a 45 metres d’altura i una posterior baixada en pendent d’uns 49 metres a una velocitat superior als 100 km/h.

La mateixa sensació van haver de manifestar els ideòlegs d’aquesta loteria que es va batejar com La Grossa de Cap d’Any, el dia de la seva posada en marxa.
D’una banda la incògnita davant el possible resultat. Havien estat moltes les veus que es van aixecar en contra seva.

 

¿Pujarà molt alt?    vs    ¿Es vendrà tot el previst?

¿Serà perillós?    vs   ¿Es podran complir els objectius?

 

Després del primer contacte amb el Dragon Khan, l’adrenalina estava en el seu punt més àlgid. Era una sensació d’eufòria, segurament es van sentir amb més energia i capacitat d’acció, i amb ganes de tornar a pujar immediatament abans que el cos comencés a alliberar endorfines.

De la mateixa manera va passar amb el primer sorteig de la Grossa de Cap d’Any el 2013. Abans fins i tot que s’iniciés la campanya publicitària, ja s’havien venut bitllets per valor de més de SIS MILIONS D’EUROS.
Eufòria i alegria, adrenalina al màxim. ¿Què tal si plantegem una segona emissió amb els mateixos números ?, devien pensar els organitzadors de Loteria de Catalunya.

S’havia pujat al més alt del Dragon Khan, s’havien arribat als 45 metres, però ara venia la vertiginosa baixada a 100 km/h.

En el següent sorteig, el 31 de Desembre de 2014 va arribar la baixada. La Grossa de Cap d’Any de 2014 s’havia venut bastant bé, però va resultar que el nombre (tots els bitllets) agraciat amb el primer premi no s’havia venut de la mateixa manera que va passar amb el tercer premi, que tan sols s’havia venut un sol bitllet a través d’internet.

I arriba la inevitable la baixada. Les critiques van refermar contra el sorteig tant des de dins de Catalunya com des de fora. Especialment la premsa escrita i algun altre personatge a títol personal o societari.

Calia reprendre alçada per seguir gaudint de l’atracció i preparar-se pel gran “loop” en el qual en la seva part superior les vagonetes van girades cap avall.

La Grossa de Cap d’Any de 2015 també va preparar el seu propi “loop”. Un premi especial consistent en un pagament de 2000 € mensuals durant un any sencer que es sortejarà entre totes aquelles persones que aportin una fotografia en què s’aporti el bitllet comprat per a aquest sorteig. La fotografia hauria de ser prou certa i aportar dades personals. Es podien aportar tantes fotos com bitllets de nombres diferents comprats.

Va tornar a pujar l’adrenalina entre integrants de les vagonetes del Dragon Khan, de la mateixa manera que als compradors de la Grossa de Cap d’Any 2015, ja que a més de la venda física, s’estava triplicant la venda en línia.

En l’atracció de Port Aventura, si vols gaudir d’aquesta emoció, compres el teu tiquet i pujes al carro. Loteria de Catalunya et convida a pujar al seu “carro” i experimentar emocions tots els anys, el dia 31 de desembre i des de 2017 també amb una segona oportunitat amb La Grossa de Sant Jordi