No es cert que es jugui a la loteria sense una expectativa clara de guanyar, en el fons tots els jugadors tenen la il·lusió que guanyar la loteria li podria canviar la vida.

La Grossa de Cap d’Any o La Grossa de Sant Jordi, Extra de Nadal o Reis. Euromillones, Primitiva, 6/49, BonoLoto i fins als rasca de LotoRapid, totes les loteries poden aportar un bon pessic econòmic si es té una mica de sort.

Allò de: “A mi si em toqués la loteria …. Ufff.
Doncs tot dependrà de la quantitat del premi que es rebi, ni més ni menys.

Si toca pocs diners, diguem que fins a 2.500 € … Guanyes!
Almenys podràs donar-te un capritx, una bona comidita en reunió amb bons amics, un viatge de plaer, arranjaments, roba, etc …

 

Impostos si guanyes la loteria

Si toca per sobre de 2501 € … Perds!
D’entrada perds un 20% en impostos de la quantitat que guanyis a partir dels primers 2500 €, i que van a a parar directament a la Hisenda de l’estat.

Però aquí no acaba la cosa, perquè si ho ingresses en un banc pensant en el dia de demà, dels beneficis que obtinguis per aquest dipòsit, també perds un altre 20% d’aquest benefici a favor d’hisenda. I en anys successius tenir en compte l’impost sobre el patrimoni (allà on correspongui)

Si prefereixes guardar-lo en casa sense donar explicacions a ningú, possiblement també perdis, ja que els diners es deprecien poc a poc per la inflació, de manera que a mig i llarg termini … Perds!

 

Premis màxims a la Grossa i altres loteries

Un bitllet de la Grossa, amb el primer premi són 100.000 €, 20 bitllets (un llibret o pack complet d’un mateix nombre) amb el primer premi són 2.000.000 €.

Amb el premi corresponent a un bitllet, es poden arreglar algunes necessitats o capricis, ja que després d’impostos, encara quedarien nets 80.500 €

Si fem comptes amb el premi corresponent a tot un nombre (20 bitllets) quedaran nets la gens menyspreable quantitat de 1.600.500 €.

Aquesta quantitat per molt bé que es pogués distribuir, el més probable és que no permeti deixar de treballar, però si pot ajudar a buscar una feina amb què sentir-se feliç, i si no es fan bestieses … Guanyes!

Un altre cas és quan es tracta de premis majors d’altres tipus de loteries: Euromillones a Europa fins 190.000.000 € i Megamillions o Powwerball als EUA possiblement arribant a 600.000.000 €. Llavors si es pot plantejar la possibilitat de deixar definitivament de treballar, almenys fixant un horari.