Espanyola

Els Jocs que proposa Loteries i Apostes de l’Estat (LAE) a Espanya

Loteries i Apostes de l’Estat a Espanya, a més de participar en Euromillones, disposa d’altres jocs propis per als jugadors a Espanya, però que estan aconseguint una gran importància per a jugadors internacionals pels grans premis que arriben acumular.

El Gordo de Navidad i el Niño, són sorteigs extraordinaris de la Loteria Nacional, que més repercussió tenen, però no podem oblidar altres jocs com La Primitiva, El BonoLoto, el Gordo de la Primitiva o la Quiniela, que gaudeixen d’una bona repercussió .

A tots és jocs i loteries es pot accedir directament adquirint les butlletes o bitllets directament a qualsevol de les quatre mil administracions de loteria, als quals cal afegir els prop de 10.000 establiments mixtes o receptors que també ven aquests productes a més de la seva activitat principal .

Loteries de nombres pre-impresos, la Loteria Nacional d’Espanya

Una de les varietats de joc de loteries, és l’anomenada loteria de nombres pre-impresos i que a Espanya abasta diversos sortejos: Sortejos ordinaris, Sortejos especials, Sortejos extraordinaris.

Sortejos ordinaris de la Loteria Nacional

Dos sortejos cada setmana:

Els dijous, amb un premi especial de 1.200.000 € per a un únic decimo, i 30.000 € per a la resta diem del nombre premiat. El preu de compra, és 3 € per desè

Els dissabtes, el preu de cada desè és de 6 €, i s’opta a un premi especial de 3.000.000 € a un sol dècim, i 30.000 € per a la resta de diem del nombre premiat.

Sortejos Especials de la Loteria Nacional

Un dissabte al mes, es considera com sorteig especial del mes, i els diem té un cost de 12 €, oara optar a un premi especial de 5.000.000 € a un únic nombre, i 100.000 € per a la resta del primer premi

En les mateixes condicions de preu i repartiment de premis, es contemplen altres 3 sortejos especials que tenen nom i circumstància pròpia: El sorteig contra el càncer, El sorteig de la Creu Roja, i l’especial d’estiu

Sortejos extraordinaris de la Loteria Nacional

Els més coneguts i que més expectació generen són:

El sorteig extraordinari de Navidad, que se celebra tradicionalment el 22 de desembre. Té un preu de 20 € el dècim i un premi de 400.000 € per a tots i cada un dels diem i sèries que componen el número guanyador. És tanta la seva expectació que es comença la venda des de l’estiu i de manera tradicional se sol comprar per compartir-lo.

El sorteig extraordinari del Niño, és el segon sorteig més important dels que realitza LAE. Se celebra el 6 de gener, festivitat de Reis.

Igual que en el cas de la Grossa de Nadal, el preu del desè és de 20 €, però en aquest cas l’import de premi per a cada desè guanyador és de 200.000 €, tot i que en aquest cas la quantia de premi és menor, el nombre de premis és força superior al de Nadal.

També són considerats com sortejos extraordinaris altres 3 que es realitzen al llarg de l’any en dates molt assenyalades:

El sorteig extraordinari Nens de Sant Ildefons, que se celebra el primer dissabte de juliol, i és el tercer sorteig que reparteix més diners.

Els dècims tenen un cost de 20 €, i els premis principals són un premi a un únic dècim, de 200.000 € i 100.000 € per a la resta guanyadors del prime premi.

El sorteig extraordinari d’hivern, en general es sorteja a la segona quinzena de gener. El cost del desè és de 15 € i té un premi especial a un únic desè de 15.000.00 € i 130.000 € per a la resta del guanyador.

El sorteig extraordinari del Turista, se celebra al setembre i té el mateix format i quantia de premis.

Sortejos de nombres. Primitiva, Bono Loto, del Gros de la Primitiva

Basats en un mateix o similar format, tenen característiques comunes però que alhora mostren diferències per atreure el major nombre de jugadors.

La Primitiva

Es remunta als inicis de la loteria a Espanya, però l’actual Primitiva, poc té a veure amb aquella de 1763.

Se celebren 2 sortejos cada setmana, dijous i dissabte a les 20:30 h. local

El joc està basat en seleccionar 6 números d’una taula que conté 49 possibles per la combinació guanyadora de nombres principals. Quan es realitza el sorteig, es extra una bola extra com nombre complementari. Hi ha un altre nombre més per al reintegrament que assigna aleatòriament el sistema per a cada butlleta.

Hi ha 7 categories de premi, sent el premi de categoria especial per a aquells butlletes que tinguin la combinació guanyadora dels 6 números més el reintegrament. Té un premi mínim garantit de 2.000.000 €, que es va acumulant indefinidament en cas de no haver encertant.

Les probabilitats d’encertar el premi de categoria especial, és d’1 entre 139.838.160, mentre que obtenir algun premi és d’1 entre 8,5 possibilitats.

el BonoLoto

El joc de BonoLoto, és un joc basat en La Primitiva, que es juga cada dia de dilluns a dissabte i a un cost d’aposta inferior.

El pronòstic d’aposta es basa en seleccionar 6 números d’entre els 49 que componen la taula de nombres principals. Igualment, com en el cas de la Primitiva, entren en joc el nombre complementari i el reintegrament.

BonoLoto té establert un pot inicial mínim garantit de 400.000 € per als encertants de primera categoria. En cas de no haver encertants d’aquesta categoria, el premi s’anirà acumulant en un pot per a successius sorteigs.

Hi ha 5 categories de premis principals, mes una sisena per a aquells que només encerten el reintegrament, i perceben la devolució de l’aposta.

El Gordo de la Primitiva

Amb el joc de la El Gordo de la Primitiva, es tanca el cercle que formen juntament amb BonoLoto i Primitiva els jocs de nombres que organitza Loteries i Apostes de l’Estat.

Aquest joc es sorteja tots els diumenges sobre les 20:30 h. horari local. El desenvolupament del joc consisteix a seleccionar 5 números d’una taula que conté 54 caselles numerades de l’1 al 54 respectivament.

A l’efectuar-se el sorteig, es extra d’un bombo 5 números principals, mes un sisè com a reintegrament o “clau” que s’extreu d’un segon bombo amb boles numerades entre el 0 i el 9

Hi ha vuit categories de premi, mes una novena que és per a aquells jugadors que només encerten el nombre del reintegro.

Les probabilitats d’obtenir algun premi són d’1 entre poc mes de 6, mentre que les probabilitats d’aconseguir el premi de primera categoria (5 encerts + reintegrament) són de 1entre 31.625.100

Altres ofertes de jocs que ofereix Loteries i Apostes de l’Estat (LAE)

A més dels jocs de loteries de nombres i bitllets pre-impresos, LAE ofereix altres possibilitats de participar en jocs com:

La Quiniela, passada a pronosticar resultats de partits de futbol, ​​en general de la lliga espanyol. Apostant amb signes per pronosticar la victòria de l’equip que juga a casa (el segueixo és un 1), l’empat (amb signe X) o la victòria de l’equip visitant (signe 2)

Quinigol, igual que en el cas de la Travessa, aquest joc també està basat en resultats de partits de futbol, ​​però en aquest cas valorant el resultat en nombre de gols que en finalitzar el partit mostrarà el partit.

Lototurf, aquest joc és una combinació de sorteig pur i encertar o aproximar-se al màxim possible en el resultat d’una carrera de cavalls determinada.

En el sorteig, s’hauran de seleccionar 6 números d’una taula que conté 31 caselles numerades de l’1 al 31, mentre que, per al resultat de la cursa de cavalls, s’ha d’indicar un nombre entre l’1 i el 12 que marcarà el cavall bestiar de la carrera.

Quintuple Plus, és una aposta eminentment hípica en el qual es pretén encertar el resultat de 5 curses de cavalls determinades.

El joc consisteix a encertar els guanyadors de 5 curses de cavalls, més el segon classificat de la cinquena cursa.