Grossa de Cap d’Any

 

Història de la Grossa de Cap d’Any

La Grossa de Cap d’Any, com la nova loteria de la Generalitat de Catalunya, va ser presentada el 3 d’Octubre de 2013, tot i que ja fa uns mesos s’havia anunciat la seva creació.

Va ser molt criticada des de diversos sectors. Uns van criticar la seva viabilitat pel possible baix potencial de clients, altres per la data escollida i es justificaven que hi havia dos sortejos de Loteria Estatal molt propers, un abans i un altre just uns dies després. Fins i tot algún es va atrevir a criticar fins al disseny dels bitllets, la imatge d’una senyora d’èpoques anteriors.

El president de la Generalitat de Catalunya va ser el seu gran defensor, ja que amb aquest sorteig, es beneficiarien tots els catalans … “Amb la loteria de Catalunya tothom guanya perquè els diners que es jugaran es quedaran aquí”

Amb aquestes paraules va venir a dir que tant si es jugava a aquesta loteria com si no, els catalans sortiríen guanyant perquè “una part dels diners servirà per a ajudes socials”. El reglament indica que el 70% del que es recapta es destinaria al pagament de premis, un 10% per a les despeses de gestió i comercialització, i el 20% restant seria per a programes socials.

 

Venta de billets de la Grossa de Cap d’any

Durant els primers 10 dies de distribució, s’havien venut SIS MILIONS DOS-CENTS MIL EUROS (6.200.000 €) i els responsables es van plantejar doblar el nombre de butlletes a la venda per a les pròximes setmanes.

Una segona emissió, duplicaria els mateix números que la primera tanda. D’aquesta manera els consumidors tindrien l’oportunitat de “repescar” els números “simbòlics” que estaven esgotats.

Per qüestions de sentiment nacional de Catalunya, els números més sol·licitats eren, i segueixen sent, el 01714 i el 02014. El primer va ser a parar a un estanc de la població de Tarrega, i es va vendre en pocs minuts. El segon número, es lliuro directament al Gremi de Flequers (Gremi de forners).

Loteria de Catalunya permet, prèvia sol·licitud als punts de venda, fer participacions i oferir la possibilitat de personalitzar-sense cost afegit.

Curiosament i encara que la Loteria de Nadal espanyola és molt popular, la veritat és que amb la Grossa, hi ha fins a un 25% de més de possibilitats d’obtenir premi.

La Grossa de Catalunya, premia amb VINT EUROS (25 €) per bitllet, a tots aquells bitllets que coincideixin els tres primers números amb qualsevol dels 5 premis principals .

 

Vídeos i anuncis de la Grossa de Cap d’Any

 

La Grossa de Cap d’Any 2018
La Grossa de Cap d’Any 2019
La Grossa deap d’Any 2020