Sant Jordi, dia de tradicions i loteria

 

Ens apropem a una data assenyalada en el sentiment dels catalans i les catalanes, el 23 d’abril, diada de Sant Jordi.

La tradició indica que en aquesta data, entre les persones estimades, es regalen llibres i roses convertint aquesta data en una jornada d’amor i de reivindicació de la cultura catalana.

Com si es tractés del dia dels enamorats a la catalana, aquest dia l’home regala a la dona una rosa (preferentment vermella que simbolitza la passió, encara que en els últims anys es van barrejant de tots els colors). I la dona li correspon amb un llibre.

Aquesta data està declarada com a “Dia del Llibre” a Catalunya des de 1930. Aquest dia els llibreters ofereixen en general un descompte addicional per la compra de llibres.

S’ha convertida en una tradició tan important que molts autors consagrats i fins i tot novells, aprofiten aquesta data per presentar les seves novetats.

Tot i que aquest dia no és declarat festiu oficial, l’oficialitat la dóna al carrer tota la població. Els carrers s’engalanen amb senyeres, hi ha parades de llibres als carrers i proliferen per tots els racons paradetes de venda de roses.

Aquesta festivitat es complementa amb un altre esdeveniment important, el sorteig de la Grossa de Sant Jordi, de Loterias de Catalunya.

 

Ja a la venda La Grossa de Sant Jordi 2018

 

Per segon any es posa a la venda els bitllets per al sorteig de la loteria “La Grossa de Sant Jordi” per a l’any 2018. El sorteig es celebrarà el dia 27 d’abril de 2018, coincidint amb el 30 aniversari de Loteries de Catalunya.

De la mateixa manera que en els sortejos anteriors de Cap d’Any i Sant Jordi 2017, el preu del bitllet és de cinc euros (5 €) i es conserva la mateixa estructura amb 5 grans premis principals, més les terminacions. Veure detall premis de la Grossa

Aquesta serà la segona ocasió que se celebra aquest sorteig per a la Grossa de Sant Jordi, les expectatives de venda són molt favorables sobretot després de l’èxit de venda que va tenir la Grossa de Cap d’Any 2017, gràcies a la campanya publicitària “jo paaaaso “Et sona?

Aquest any proposem regalar-nos entre tots: Llibres, Roses i L’ Grossa de Sant Jordi