Grossa de Sant Jordi

Història de la Grossa de Sant Jordi

El primer sorteig de la Grossa de Sant Jordi, es va celebrar el 27 d’abril de 2017, a la localitat de Blanes – Girona, escassament quatre anys després del primer sorteig de la Grossa de Cap d’Any.

S’escull aquesta data, tan sols quatre dies després de la Diada de Sant Jordi, per fer-la coincidir amb el 30 aniversari de la instauració de Loteria de Catalunya.

Aquest nou sorteig de loteria catalana, es configura per un tiratge de DOTZE MILIONS D’EUROS (12.000.000 €), deu dels quals en bitllets físics i els 2 restants per a la venda en línia a través dels terminals del propi sistema.

Tan sols quatre dies després de la celebració de l’últim sorteig de la Grossa de Cap d’Any del 2016, es va posar a la venda els 80.000 bitllets per a aquest primer sorteig de Sant Jordi.

Igual que en els sortejos de Cap d’Any, aquest de Sant Jordi, segueix la mateixa estructura fidelment del repartiment de premis i destinant els beneficis a projectes benèfics. Es calcula que en aquests 30 anys de vigència de Loteria de Catalunya, els beneficis que ha generat i que s’estimen en més de DOS-CENTS MILIONS D’EUROS (200.000.000 €) s’han destinat a projectes d’ajuda i protecció de la infància, persones amb discapacitats ia la tercera edat.

Venta de bitllets i premis de la Grossa de Sant Jordi

Els premis es podien cobrar fins 26 de juliol de 2017, data en la qual els premis no reclamats, caducaven.

El cobrament d’aquests premis, es podia fer directament a les oficines de Loteria de Catalunya a Barcelona i també a través de la xarxa d’oficines de CaixaBank per a premis superiors a CENT VINT EUROS (120 €) ja que fins a aquesta quantitat, també la podien fer efectiva tots els establiments o punts de venda que disposaven de terminal.

En tots els casos és imprescindible presentar el bitllet original per efectuar el cobrament, llevat d’aquelles compres que s’haguessin realitzat per internet, com és el cas de lottohoy.com i que en aquesta cas l’import del premi s’ingressa automàticament en el compte de l’usuari.

 

Videos i anuncis de la Grossa de Sant Jordi

La grossa de Sant Jordi 2020